Honing uit Gröncruszka

maandag 6 maart

Koudgeslagen honing, bereid door de gemeenteleden uit Gröncruszka in Hongarije. De opbrengsten van de honing gebruikten ze tot nu toe voor muzieklessen, sportlessen en christelijke uitingen op school maar nu wordt dit geld ook ingezet voor noodhulp voor de vluchtelingen. En u begrijpt dat dit geld snel opraakt. Dominee Levente heeft ons honing meegegeven en gevraagd of wij dit willen verkopen.

In Gröncruszka staat de in de winkel van de imkerij een geldkistje voor de verkoop van de honing. Hier mag in vertrouwen aan de zelf bepaald worden hoeveel je voor een potje honing betaalt. Op dezelfde manier wordt de honing ook hier in Assen verkocht.

Sinds kort staat er een tafel met honing klaar in de kerk. Er zijn verschillende soorten honing: Zonnebloemhoning, heidehoning, koolzaadhoning en acacia honing.

Betalen kan op drie manieren:

1. Het geld deponeren in het kistje dat op de tafel staat;

2. via de QR code op de tafel;

3. via de bankrekeningnummer NL47RABO0186761651 t.n.v. YTA Assen

En als je geen honing lust.. Hoe mooi is het om een potje honing aan iemand cadeau te doen? Jij blij, de ontvanger blij en de gemeente in Gröncruszka blij :)

Bijbelinspiratie

“In het Woord was leven en het leven was het licht voor de mensen. Het licht schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het niet in haar macht gekregen.”